Het Delta Netwerk beoogt het samenbrengen van de belangrijkste stakeholders uit de visserijsector, waterrecreatie en toerisme en de bredere maritieme sector in de Zuidwestelijke Delta met Goeree-Overflakkee als scharnierpunt. Het gaat om het bij elkaar brengen van bestuurders en ondernemers en het stimuleren van effectieve samenwerking. Daardoor ontstaat een brede en sterke maritieme sector.

Duurzame innovatie. Het Delta Netwerk bestaat uit een minisymposium en een netwerkborrel. Het thema van deze eerste bijeenkomst is duurzame innovatie.

Duurzame innovatie zal tijdens het minisymposium belicht worden vanuit drie dimensies:
1. de visserijsector
2. de waterinfrastructuur
3. product dimensie, in dit geval: food

Het thema innovatie is gekozen omdat in nieuwe ontwikkelingen een groot deel van de (economische) toekomst schuilt. Innovatie en dan het liefst met een bestendige toekomstwaarde of wel duurzame innovatie vormt veelal de impuls voor groei. Innovatieve samenwerkingen tussen van oudsher gescheiden werelden, zoals die van de watersport, toerisme en de visserijsector, worden belangrijker dan ooit.15.30    Ontvangst
16.00 Welkomstwoord Bert Tuk
Wethouder Economische Zaken gemeente Goedereede
16.10 Bram Bierens
Voorzitter Visserij Innovatieplatform
16.25 Jaap Jelle Feenstra
Hoofd Public Affairs Havenbedrijf Rotterdam
16.40 Hans Steenbergen
Trendwatcher, Hoofdredacteur Food Inspiration Magazine
17.10 Afsluiting door Bert Tuk met aansluitend netwerkborrel met compacte beursvloer
19.00 EindeKlik links op de afbeelding om ons programma boekje te bekijken
of klik HIER om de PDF te downloaden.
Netwerken. Bij vernieuwing en innovatie hebben vele partijen belang. Door samenwerking van de verschillende belanghebbende partijen wordt innovatiekracht gebundeld. Het kennen van elkaar is essentieel. Samen van gedachten wisselen, elkaar inspireren. Daarom is na het sprekersgedeelte uitgebreid gelegenheid om te netwerken. Het gezelschap is zorgvuldig samengesteld waardoor alle belangrijke stakeholders binnen de bredere maritieme sector op en rond Goeree-Overflakkee, de Haringvliet, de Grevelingen en omliggende gebieden aanwezig zijn.

Locatie: Expo Haringvliet De plaats waar het Delta Netwerk zijn eerste bijeenkomst houdt, is niet toevallig gekozen. Expo Haringvliet vertelt immers het verhaal van concrete, grootschalige samenwerking waarbij innovatie én een gebundeld belang: de strijd tegen het water, de rode draad is. Meer informatie: www.expoharingvliet.nl